AFLIVNING

En aflivning kan være en svær beslutning at tage som ejer. Ofte er det et farvel til en ven, man har haft i lang tid. Nogle gange skal beslutningen tages hurtigt i tilfælde af noget akut, andre gange er det en beslutning man har haft tid til at gå og tænke igennem.

Vi forsøger altid at gøre en aflivning til en stille og rolig oplevelse for både dig og din hest, hvilket vi mener er vigtigt, så der er plads til at få sagt farvel på en god og rolig måde.

Når vi kommer ud, starter vi med at give din hest en beroligende injektion. Det er den samme slags medicin som vi bruger til fx tandundersøgelser mv. Når hesten er helt rolig, trækker vi den hen til det område, hvor den skal ligge til den bliver hentet. Her indgiver vi aflivningsvæsken som fjerner hestens bevidsthed og gør at hesten stopper med at trække vejret. Dette medfører at hesten får hjertestop og sover ind.

Når hesten lægger sig, kan det se meget forskelligt ud, og det er vi desværre ikke herre over. Vi vil dog altid gøre vores ypperste for at gøre det hele til en stille, rolig og tryg oplevelse for dig.

Efter aflivningen skal DAKA kontaktes, for at afhente hesten. Der er tillæg i pris hos DAKA, hvis hesten har sko på.

Du er altid velkommen til at ringe til os, for at få en snak, hvis du netop går med tanker om en aflivning af din hest.