PERSONALE

KLINIKKENS DYRLÆGER

ELISABETH PONTOPPIDAN

20180519_203721

Medejer af Hestepraksis Nord

Jeg færdiggjorde dyrlægeuddannelsen i 2005, og efter endt barsel med mit første barn blev jeg ansat hos Dyrlægerne i Lendum i 2006. Der var jeg indtil udgangen af 2018, hvor det blev tid til at stifte HestepraksisNord sammen med Nanna. I løbet af årene har jeg taget flere efteruddannelseskurser, især indenfor undersøgelse og behandling af hestens tænder, og dette område må i dag siges at være min hovedinteresse, selv om jeg synes at alle aspekter af hestepraksis er spændende. I min omgang med hestene bestræber jeg mig på at skabe ro og tryghed for både hest og ejer.

Min interesse for heste blev grundlagt i barndommen, da min mor investerede i to islandske heste, og i dag er jeg selv den glade ejer af to styks. Med tidligere eksemplarer har jeg startet en del stævner, både gangart og ALRID, men nu bliver det mest skovture. Som ung nåede jeg at ride lidt varmblod også, men det blev islænderen, som stjal mit hjerte i længden.

Privat bor jeg i naturskønne Tolne med min mand og tre børn, så der er ingen problemer med at få tiden til at gå. 

METTE RAUER

Medejer af Hestepraksis Nord

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er mettte-1-1024x768.jpg

Jeg blev uddannet som dyrlæge i 2011 med hestesygdomme som differentiering. Siden hen har jeg taget efteruddannelse i form af flere kurser og konferencer. Jeg har særlig interesse i den del af faget, der omhandler bevægelsesforstyrrelser, nedsat holdbarhed hos heste og sårbehandling. Jeg tilstræber at holde mig godt opdateret med den nyeste viden inden for faget. Desuden er det vigtigt for mig at give både hest og ejer en god oplevelse.

Privat bor jeg sammen med min mand og vores tre børn.

NANNA NØRHOLM

Version 2

Mit navn er Nanna. Jeg startede på dyrlægeuddannelsen tilbage i 2010, hvorefter jeg har arbejdet på Dyrlægegården i Rønne, Bornholm indtil jeg startede Hestepraksis Nord med Elisabeth i januar 2019. Pr. 1. november 2021 overgik jeg dog til “bare” at være ansat dyrlæge i Hestepraksis Nord.

Under min uddannelse tog jeg differenteringen på Norges Veterinær Høgskole. Derudover har jeg været på flere externships på større hestehospitaler i bl.a. Texas og Irland, samt assisteret i forskellige forskningsprojekter omhandlende alt fra atrieflimmer til ledblokader hos heste.

Jeg skrev speciale om streptokokkers evne til at persistere i hopper, og har derfor nørdet en masse om bl.a. luftvejsinfektioner og livmoderbetændelse.

Jeg er oprindeligt fra Hjørring, men har været væk fra Nordjylland i godt 10 år. Det er derfor fantastisk at få lov endeligt at vende hjem til ”min” landsdel. Ved siden af arbejdet bor jeg sammen med min kæreste Frederik i et lille byhus i Tversted. Jeg har haft med heste at gøre hele livet, og har derfor en god grundlæggende forståelse for den daglige omgang med heste.

Jeg har efteruddannet mig til certificeret veterinær kiropraktor i Tyskland, hvilket jeg elsker at  få lov at bruge som supplement til mit veterinærfaglige virke. At anskue hesten mere holistisk og som en helhed, finder jeg enormt interessant og givende for at få det bedst mulige outcome af en given undersøgelse og behandling. 

 
 

EMMA DYBKJÆR

Jeg blev færdiguddannet som dyrlæge på Københavns Universitet i sommeren 2020. Som nyuddannet arbejdede jeg en tid i blandet praksis i Sverige, hvor jeg primært arbejdede med heste og kvæg. Derefter har jeg arbejdet en stund i Fødevarestyrelsen herhjemme, men har nu været hos Hestepraksis Nord siden marts 2021.

Gennem mine studier har jeg haft stort fokus på heste, og blandt andet været på externships i Irland og England hvor jeg deltog i undersøgelser, behandlinger og operationer på hestehospitaler. Jeg afsluttede studiet med hestedifferentieringen, og mit speciale omhandlede overlevelsen af heste indlagt med kolik på Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup til medicinsk eller kirurgisk behandling.

Jeg interesserer mig især for intern medicin og lidelser såsom mavesår, luftvejslidelser, fordøjelsesproblemer, og stofskiftelidelser. Derudover laver jeg mange mundhuleundersøgelser, vacciner, akutarbejde og andet godt. Jeg nyder at være på klinikken, men elsker også livet som udkørende dyrlæge.

Interessen for heste har været der siden jeg begyndte på til ridning på trækkehold som barn, og er kun blevet stærkere. Jeg har haft egen hest siden jeg var teenager, og har bl.a. arbejdet med horsemanship, redet let dressur og taget mange gode skovture. Lige pt. går min fritid med gåture, roning og strikketøj. Jeg er opvokset i Silkeborg, og har under studiet boet i København og siden i Aarhus med min kæreste, Christian. Nu er vi dog rykket til Aalborg og nyder Nordjylland meget!

MARIA PIHL PEDERSEN

Mit navn er Maria, og jeg blev færdig på dyrlægeuddannelsen i januar 2021. Få dage efter jeg havde fået titlen som dyrlæge, hev jeg teltpælene op i København, og startede hos Løkken dyreklinik. Her har jeg primært arbejdet med heste og kvæg.

Jeg er født og opvokset på et lille nedlagt landbrug i Vrå, men bor nu i Hjørring. Jeg har redet meget som barn og hestene har altid haft min store interesse. Jeg afsluttede studiet med hestedifferentieringen og speciale indenfor reproduktion. Det har derfor også været min store drøm at kunne arbejde fuld tid med heste og er derfor meget glad for at være startet her hos Hestepraksis Nord. Jeg har for nylig taget kursus indenfor halthedsundersøgelse, som er en af mine interesseområder.

Jeg ser frem til at møde jer og de søde heste i staldene! 

HELLE MAAJEN

Helle er vores skønne blæksprutte, som I både kan møde her på klinikken og i telefonen.

MIMI BÆK

Mimi er vores dygtige staldmedhjælper, som hjælper os i det daglige med håndtering af de indlagte og ambulante heste.

Mimi er ved at uddanne sig til fysiurgisk hesteterapeut.