PERSONALE

KLINIKKENS DYRLÆGER

ELISABETH PONTOPPIDAN

20180519_203721

Jeg færdiggjorde dyrlægeuddannelsen i 2005, og efter endt barsel med mit første barn blev jeg ansat hos Dyrlægerne i Lendum i 2006. Der var jeg indtil udgangen af 2018, hvor det blev tid til at stifte HestepraksisNord sammen med Nanna. I løbet af årene har jeg taget flere efteruddannelseskurser, især indenfor undersøgelse og behandling af hestens tænder, og dette område må i dag siges at være min hovedinteresse, selv om jeg synes at alle aspekter af hestepraksis er spændende. I min omgang med hestene bestræber jeg mig på at skabe ro og tryghed for både hest og ejer.

Min interesse for heste blev grundlagt i barndommen, da min mor investerede i to islandske heste, og i dag er jeg selv den glade ejer af to styks. Med tidligere eksemplarer har jeg startet en del stævner, både gangart og ALRID, men nu bliver det mest skovture. Som ung nåede jeg at ride lidt varmblod også, men det blev islænderen, som stjal mit hjerte i længden.

Privat bor jeg i naturskønne Tolne med min mand og tre børn, så der er ingen problemer med at få tiden til at gå. 

Kurser og efteruddannelse:

 • 2008: Analgesier i halthedsdiagnostikken på hest
 • 2009: Praktisk problemorienteret halthedsdiagnostik: halthedsdiagnostik med vægt på inspektion, palpation, bøjeprøver og analgesier.
 • 2010: Tandlidelser hos hest I: Anatomi og fysiologi, Udførelse af mundhule­ og tandundersøgelse, bidformer, kroge og kapper, ekstraktion af ulvetænder.
 • 2010: Tandlidelser hos hest II: Hyppigst forekommende tandlidelser hos hest, Diastema, Periodontale lidelser, Ekstraktion af molarer, Adgang til sinus og indikationer herfor, Ortodontisk behandling hos hest, Regional anæstesi og sedation, Praktiske øvelser
 • 2011: Vet­Allergy Equine Spring Seminar i Intern medicin og dermatologi
 • 2013: Improve your Equine Dentistry Skills: Røntgenundersøgelse af tænder, Hyppigst forekommende røntgenforandringer ved tandlidelser hos hest, State of the art undersøgelse af hestens mundhule, Undersøgelse og diagnosticering af sygdomme i sinus, Ekstraktion af tænder, Underkæbefraktur og korrektion af tandstillinger, Praktiske øvelser
 • 2014: Den islandske hest – kirurgiske og medicinske lidelser
 • 2018: Seminar om laserterapi på hest
 • 2018: Equine Ophthalmology

 

NANNA NØRHOLM

Version 2

Mit navn er Nanna. Jeg startede på dyrlægeuddannelsen tilbage i 2010, hvorefter jeg har arbejdet på Dyrlægegården i Rønne, Bornholm indtil jeg startede Hestepraksis Nord med Elisabeth i januar 2019.

Under min uddannelse tog jeg differenteringen på Norges Veterinær Høgskole. Derudover har jeg været på flere externships på større hestehospitaler i bl.a. Texas og Irland, samt assisteret i forskellige forskningsprojekter omhandlende alt fra atrieflimmer til ledblokader hos heste.

Jeg skrev speciale om streptokokkers evne til at persistere i hopper, og har derfor nørdet en masse om bl.a. luftvejsinfektioner og livmoderbetændelse.

Jeg er oprindeligt fra Hjørring, men har været væk fra Nordjylland i godt 10 år. Det er derfor fantastisk at få lov endeligt at vende hjem til ”min” landsdel. Ved siden af arbejdet bor jeg sammen med min kæreste Frederik i et lille byhus i Tversted. Jeg har haft med heste at gøre hele livet, og har derfor en god grundlæggende forståelse for den daglige omgang med heste.

Jeg har efteruddannet mig til certificeret veterinær kiropraktor i Tyskland, hvilket jeg elsker at  få lov at bruge som supplement til mit veterinærfaglige virke. At anskue hesten mere holistisk og som en helhed, finder jeg enormt interessant og givende for at få det bedst mulige outcome af en given undersøgelse og behandling. 

Kurser og efteruddannelse:

 • “Geriatric Horse – Prevention, Diagnosis & Treatment”, DDD-kursus

 • Reproduktionskursus, Ansager, 2019
 • Backbone Academy; uddannelse som certificeret veterinær kiropraktor
 

METTE HANSEN

I januar 2013 blev jeg færdigudannet som dyrlæge og har siden arbejdet 3 år på Svendborg dyrehospital samt 4,5 år hos Horsedoc i Århus. Jeg er generelt lidt en fagnørd og prioriterer efteruddannelse højt, hvilket giver mulighed for fordybelse og ikke mindst videreudviklinig indenfor klinisk hestepraksis.

Jeg har arbejdet med avancerede tandekstraktioner og tandbehandlinger siden endt uddannelse og er fra 2019 og 3 år frem tilmeldt den engelske specialist uddannelse indenfor Equine dentistry, Equine dental surgery and generel surgery på Liverpool universitet. Den engelske CERT er en international godkendt fagdyrlægeuddannelse. Udover tandarbejde og tandkirurgi er jeg en erfaren bløddelskirurg generelt. Jeg kastrerer, operere brokheste, klaphingste, øjenamputationer og meget meget mere. Jeg har desuden fungeret som syns- og skønsmand i sager med heste for ankenævn for dyrlæger.

Privat er jeg netop flyttet tilbage til det nordjyske, hvor jeg er født og opvokset, sammen med min kæreste, datter og 2 bonusbørn. Den sparsomme fritid bliver brugt på dressurbanerne og sammen med familien.

Kurser og efteruddannelse:

2019: Liverpool University, CertAVP Equine Dentistry, “Foundations in Advanced Veterinary Practice”

2019: KDH, Avanceret billeddiagnostik i samspil med konventionel billeddiagnostik

2018: Newmarket UK, Internation tandkonference for hestedyrlæger specialiseret i tænder

2018: Pferderpraxis Stoll, Endodontic and Restorative Dental Procedures, Frankfurt

2017: KDH: Kursus i Neurologiske Lidelser, Headshaking & Ataksi

2017: VetPD Equine Facial/Jaw Fractures & Sinus Access – A Practioner’s Approach

2017: EVET Fra inseminering til ridehest

2016: EVET Improve your Equine Dentistry Skills

2016: BEVA Congress, Liverpool (Fokus på tandbehandlinger)

2016: Hestens dag: Workshops inden for tænder, scanning, røntgen

2016: EVET Oral Extraction, Minimally Invasive Transbuccal Extraction (MTE) and Minimally Invasive Repulsion (MIR)

2016: Den danske dyrlægeforening: Equine Lameness

2016: Kirurgikursus smådyr

2015: Årsmøde sektion vedrørende hest

2015: Reproduktion vedr. Hest

2014: Årsmøde sektion vedrørende hest

2013: Årsmøde sektion vedrørende hest

2012: BEVA Birmingham