PERSONALE

KLINIKKENS DYRLÆGER

ELISABETH PONTOPPIDAN

20180519_203721

Jeg færdiggjorde dyrlægeuddannelsen i 2005, og efter endt barsel med mit første barn blev jeg ansat hos Dyrlægerne i Lendum i 2006. Der var jeg indtil udgangen af 2018, hvor det blev tid til at stifte HestepraksisNord sammen med Nanna. I løbet af årene har jeg taget flere efteruddannelseskurser, især indenfor undersøgelse og behandling af hestens tænder, og dette område må i dag siges at være min hovedinteresse, selv om jeg synes at alle aspekter af hestepraksis er spændende. I min omgang med hestene bestræber jeg mig på at skabe ro og tryghed for både hest og ejer.

Min interesse for heste blev grundlagt i barndommen, da min mor investerede i to islandske heste, og i dag er jeg selv den glade ejer af to styks. Med tidligere eksemplarer har jeg startet en del stævner, både gangart og ALRID, men nu bliver det mest skovture. Som ung nåede jeg at ride lidt varmblod også, men det blev islænderen, som stjal mit hjerte i længden.

Privat bor jeg i naturskønne Tolne med min mand og tre børn, så der er ingen problemer med at få tiden til at gå. 

Kurser og efteruddannelse:

 • 2008: Analgesier i halthedsdiagnostikken på hest
 • 2009: Praktisk problemorienteret halthedsdiagnostik: halthedsdiagnostik med vægt på inspektion, palpation, bøjeprøver og analgesier.
 • 2010: Tandlidelser hos hest I: Anatomi og fysiologi, Udførelse af mundhule­ og tandundersøgelse, bidformer, kroge og kapper, ekstraktion af ulvetænder.
 • 2010: Tandlidelser hos hest II: Hyppigst forekommende tandlidelser hos hest, Diastema, Periodontale lidelser, Ekstraktion af molarer, Adgang til sinus og indikationer herfor, Ortodontisk behandling hos hest, Regional anæstesi og sedation, Praktiske øvelser
 • 2011: Vet­Allergy Equine Spring Seminar i Intern medicin og dermatologi
 • 2013: Improve your Equine Dentistry Skills: Røntgenundersøgelse af tænder, Hyppigst forekommende røntgenforandringer ved tandlidelser hos hest, State of the art undersøgelse af hestens mundhule, Undersøgelse og diagnosticering af sygdomme i sinus, Ekstraktion af tænder, Underkæbefraktur og korrektion af tandstillinger, Praktiske øvelser
 • 2014: Den islandske hest – kirurgiske og medicinske lidelser
 • 2018: Seminar om laserterapi på hest
 • 2018: Equine Ophthalmology

 

NANNA NØRHOLM

Version 2

Mit navn er Nanna. Jeg startede på dyrlægeuddannelsen tilbage i 2010, hvorefter jeg har arbejdet på Dyrlægegården i Rønne, Bornholm indtil jeg startede Hestepraksis Nord med Elisabeth i januar 2019.

Under min uddannelse tog jeg differenteringen på Norges Veterinær Høgskole. Derudover har jeg været på flere externships på større hestehospitaler i bl.a. Texas og Irland, samt assisteret i forskellige forskningsprojekter omhandlende alt fra atrieflimmer til ledblokader hos heste.

Jeg skrev speciale om streptokokkers evne til at persistere i hopper, og har derfor nørdet en masse om bl.a. luftvejsinfektioner og livmoderbetændelse.

Jeg er oprindeligt fra Hjørring, men har været væk fra Nordjylland i godt 10 år. Det er derfor fantastisk at få lov endeligt at vende hjem til ”min” landsdel. Ved siden af arbejdet bor jeg sammen med min kæreste Frederik i et lille byhus i Tversted. Jeg har haft med heste at gøre hele livet, og har derfor en god grundlæggende forståelse for den daglige omgang med heste.

Jeg har efteruddannet mig til certificeret veterinær kiropraktor i Tyskland, hvilket jeg elsker at  få lov at bruge som supplement til mit veterinærfaglige virke. At anskue hesten mere holistisk og som en helhed, finder jeg enormt interessant og givende for at få det bedst mulige outcome af en given undersøgelse og behandling. 

Kurser og efteruddannelse:

 • “Geriatric Horse – Prevention, Diagnosis & Treatment”, DDD-kursus

 • Reproduktionskursus, Ansager, 2019
 • Backbone Academy; uddannelse som certificeret veterinær kiropraktor
 

EMMA DYBKJÆR

Jeg begyndte på dyrlægeuddannelsen på Københavns Universitet i 2014. Efter jeg blev færdiguddannet i sommeren 2020, arbejdede jeg en tid i blandet praksis i Sverige, hvor jeg primært arbejdede med heste og kvæg. Derefter har jeg arbejdet en stund i Fødevarestyrelsen herhjemme, men er nu startet hos Hestepraksis Nord i marts 2021.

Gennem mine studier har jeg haft stort fokus på heste, og blandt andet været på externships i Irland og England hvor jeg deltog i undersøgelser, behandlinger og operationer på hestehospitaler. Jeg afsluttede studiet med hestedifferentieringen, og mit speciale omhandlede overlevelsen af heste indlagt med kolik på Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup til medicinsk eller kirurgisk behandling.

Interessen for heste har været der siden jeg begyndte på til ridning på trækkehold som barn, og er kun blevet stærkere. Jeg har haft egen hest siden jeg var teenager, og har bl.a. arbejdet med horsemanship, redet let dressur og taget mange gode skovture. Jeg har en bred faglig interesse og elsker livet som udkørende dyrlæge.

Jeg er opvokset i Silkeborg, og har under studiet boet i København og siden i Aarhus med min kæreste, Christian. Nu er vi dog rykket til Aalborg, hvor vi er ved at finde os til rette i vores nye lejlighed og udforske området.