“hvad koster det at lave et føl?”

Et spørgsmål vi får ofte. Svaret er ikke så simpelt som man måske kunne håbe.

Alligevel vil vi med dette opslag forsøge at give et overblik over vores priser når vi snakker reproduktion.

Herudover er det selvfølgelig vigtigt at medregne pris på sæd, registrering,  vaccination af hoppen under drægtighed, drægtighedsscanning mv.

Det er derudover en god ide at overveje om man skal tegne en føl-hoppe-forsikring, som dækker i tilfælde af fx en vanskelig fødsel.

FORLØB UDE HOS DIG

En normal insemineringsproces kræver initialt en gynækologisk undersøgelse og scanning. En sådan koster 825 kroner inkl moms. Dette er ex kørsel og eventuel beroligelse.

Efterfølgende scanninger koster 500 kroner inkl moms og ex kørsel og eventuel beroligelse.

Hvor mange scanninger der kræves afhænger af hoppen og dens forløb. Nogle gange viser hoppen tydeligt brunst, og ægget går hurtigt, hvorfor der ikke kræves lige så mange scanninger. Andre gange viser hopperne ikke rigtigt brunst, hvorfor vi må scanne flere gange.

I gennemsnit plejer vi at scanne 2-3 gange før inseminering.

Selve insemineringen koster med en scanning 625 kroner inkl moms. Nogle gange skal hestene insemineres flere gange, hvis ægget ikke går lige efter.

Når vi på scanningen kan se at hesten har haft sin ægløsning, aftales tid til drægtighedsscanning 16 dage efter forventet ægløsning. Når hesten har været i insemineringsforløb hos os koster en sådan scanning 500 kr inkl moms. Vi anbefaler at man igen scanner på dag 20-21 for at sikre at der ikke er tvillinger.

NB: Foregår scanninger eller inseminering i weekenden eller på helligdage lægges 50 % til prisen. Dvs.en kontrolscanning koster 800 kroner inkl. moms og inseminering koster 937,5 kroner inkl. moms.

INSEMINERINGSFORLØB HOS OS

Den billigere løsning med en mere fast pris for et insemineringsforløb foregår på klinikken.

Her koster et forløb pr brunst 1500 kroner inkl. moms. Foregår scanninger eller inseminering i weekenden tillægges til weekendgebyr på 500 kr inkl moms. Prisen er ex eventuel medicin samt overnatning (150 kr pr nat).

ANDET

Dette er de ”gængse” forløb. Hertil kan vælges at man tjekker hoppen for bakterier og celler i livmoderen via en skylleprøve, svaberprøve eller biopsi. Hoppens brunst kan også sættes i gang ved hjælp af hormoner og endeligt kan man hjælpe ægget med at gå ved hjælp af hormoner.

Ved ”problemhopper” (som af flere omgange ikke er kommet i fol) kan endvidere bruges bActivate som er et middel til at aktivere sovende bakterier i livmoderen. Når bakterierne er aktiveret, kan de behandles med antibiotika. Et sådan forløb koster omkring 4600 kroner inkl. moms og foregår på klinikken.

Blev du klogere eller mere forvirret?

Se vores prisliste under ydelser eller giv os et kald ml 8 og 9 alle hverdage 😊